Vzdělávání o výživě:
- 10. 2015 Magistrát hl.m. Prahy – Konference Skutečně zdravé školy
- 12. 2015 ZŠ a MŠ Koloděje Přednáška o výživě dětí – M. Slimáková
- 2. 2016 ZŠ Táborská – Seminář MŠMT
- 4. 2016 Hotel Step – Konference jídelny.cz
26. 8. 2016 ZŠ Jiřího z Poděbrad – Hygiena
Na programu konference bylo i mimo jiné „Jak úspěšně na plnohodnotné bezmasé slané obědy“, kde nám byly předány recepty, které bychom mohli uplatnit v našich školních jídelnách.
Např. luštěninové rizoto s fazolemi, čočkou a špaldovými kroupami, luštěninové rizoto s hrachem a zeleninou, dýňové rizoto, zapečené těstoviny se žampiony, cuketou a sýrem, zapečené těstoviny se zeleninou, hrách na kmíně, čočka na rajčatech atd.
Do jídelníčku jsme zařadili již doporučené špagety s jemnou zeleninovou omáčkou a sýrem a ostatní jídla budeme postupně do našeho jídelníčku zařazovat také.
V.Moravcová